За първи път “Ден на отворените врати” в MentorMate България

Дата: 19 Юни 2013г.

На 14.06.2013 г. от 20 ч. за първи път се проведе “Ден на отворените врати” в MentorMate България. На събитието присъстваха 35+ опитни софтуерни специалисти от различни компании. Идеята на събитието беше да представи MentorMate, като компания и да запознае присъстващите с технологиите, които се използват във фирмата.

Събитието започна с кратка презентация на James Williams (President) и Jamie Bolseth (VP of Operations) за това кои са MentorMate, къде отиват и как постигат своя растеж. Акцентът паднa върху голямото количество нови проекти, които компанията печели, бързото разрастване в България, MentorAcademy и MobCon 2013.

Последва презентация на тема “"Project: Enterprise Communication System - How Enterprise & Mobile work together", която показа някои от нещата, по които работим за един от най-големите ни клиенти. В демото бяха включени телефон, който се свързва към софтуер за разпознаване на гласа, който от своя страна изпраща Apple Push notification към Iphone native application и уебсайт, през който преминава съобщението и се запазва в него.

Събитието продължи с представяне на българския мениджмънт екип и на разнообразните технологии, които се използват в проектите на компанията. Интерес предизвикаха последните новости, свързани с NoSql, Big Data, .NET Framework, iOS и Android. Вечерта приключи с теглене на наградата на събитието - “iPad mini” и парти на лятната тераса, където на гостите бяха сервирани храна и напитки.

Мнението на повечето от гостите беше силно позитивно и те заявиха, че биха участвали отново в подобно събитие.

За MentorMate:
MentorMаte е американска компания за разработка на специализиран софтуер, основана през 2001 г. в Минеаполис, САЩ. Освен там, има офиси в София, Велико Търново и Пловдив. През 2012 компанията беше обявена за 7-мата най-бързо развиваща се компания в Минесота и 14-тата в средните щати на Америка.
Клиенти на MentorMate са едни от най-иновативните компании в САЩ и няколко от Fortune 500. В момента в българските офиси работят над 140 софтуерни специалисти.

За допълнителна информация:
MentorMate България
Tel.: +359 (2) 862 26 32
E-mail: office@mentormate.bg

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

Ментормейт България ЕООД

Ментормейт България ЕООД

Адрес:
бул. „проф. Цветан Лазаров“ 67