Завърши първото издание на безплатното училище по софтуерно тестване на DataArt

Дата: 28 Декември 2017г.

 

 Първото издание на QA School – инициатива на софтуерната компания DataArt, целяща да даде възможност на млади професионалисти да подобрят познанията си в сферата на софтуерно тестване, завърши успешно. В обучението се включиха 25 участника, които бяха селектирани чрез предварителен подбор от общо над 60 кандидат-курсисти.
В продължение на един месец участниците в QA School имаха възможност да се включат в лекции и дискусии, водени от български и международни експерти.
Курсовете се проведоха два пъти седмично, като всяка лекция имаше, както практическа, така и теоретична част, посветена на ръчното и автоматизирано софтуерно тестване.
След приключването на обучението всеки от курсистите положи финален тест, имащ за цел да провери усвоеното по време на лекциите. На 21 декември се състоя официалното дипломиране, на което успешно завършилите получиха своите сертификати.
В началото на 2018-а предстои оценка на резултатите на всички участници, като най-добрите от тях ще имат възможност да започнат платен стаж в DataArt, както и шанс да се развиват в областта на софтуерното тестване.
QA School ще продължи и през следващата година, когато ще се проведе второто му издание. В обучението могат да се включат, както хора с опит, така и ентусиасти, които не са се занимавали с QA, но имат интерес към тематиката.


За DataArt:
DataArt е международна консултантска компания в областта на технологиите, която проектира, разработва и поддържа индивидуални софтуерни решения, даващи възможност на клиентите да развиват своята дейност. Известни със своите задълбочени познания и отличен технически опит, екипите на DataArt създават нови продукти и модернизират сложни системи в различни сфери като телекомуникациите, финансовата индустрия, здравеопазването, туризма, медиите, хазарт и гейминг, IoT и др.
DataArt е спечелила доверието на някои от водещите световни компании, включително Nasdaq, S&P, oneworld Alliance, Ocado, ArtNet, Betfair и Skyscanner и други. DataArt е организирана като глобална мрежа от компании за технологични услуги, която обединява експертния опит на над 2400 професионалисти в 20 локации в САЩ, Европа и Латинска Америка.

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

DataArt България

DataArt България

Адрес:
bul. Todor Alexandrov 28, Sofia, Bulgaria
Телефони:
0885208849