Златен медал и грамота от Националната олимпиада по информатика за Академията на Телерик

Дата: 10 Май 2012г.

На 4-7 май 2012 г. в гр. Ямбол се проведе републиканският кръг от ХХVІІІ Национална олимпиада по информатика.
Академията на Телерик спечели златен медал и грамота за приноса си за развитието на състезателното програмиране в България по време финалния кръг на Националната олимпиада по информатика (НОИ). Медалът беше връчен лично от ст.н.с. Емил Келеведжиев от БАН – Институт по информатика и математика. Отличието получи ръководителят на Академията на Телерик - д-р Светлин Наков.

Грамота за приноса на Telerik Academy за развитието на състезателното програмиране в България, получена от ръководителя на Академията – д-р Светлин Наков
Наградата беше поднесена в знак на признание за редицата безплатни курсове по програмиране на Академията, които подкрепят българските ученици и студенти по информатика и ИТ. Telerik Academy допълва обучението на начинаещите програмисти посредством десетки курсове, семинари и състезания. Учениците от гимназиалните училища в България получават безплатна подготовка за участието си в Националната олимпиада по информатика и Националната олимпиада по информационни технологии. За целта Академията на Телерик организира ежемесечни срещи, в рамките на които учениците изучават съвременните софтуерни технологии, запознават се с добрите състезателни практики и тренират своите знания.
Учениците, които се интересуват от програмиране и компютри от още по-ранна възраст, посещават школите на Детската академия по програмиране в по-големите градове в България (София, Пловдив, Варна, Русе, Шумен, Плевен, Габрово и др.). Децата се учат на А и Б в програмирането и се готвят за национални и международни състезания още от малки, за да може с времето да станат състезатели от световно ниво.
Представители на Telerik Academy бяха специални гости по време на републиканският кръг от Националната олимпиада по информатика, която се проведе в гр. Ямбол на 4-7 май 2012. В него участие взеха 114 ученика от цялата страна, които се бореха за призовите места пет възрастови категории. Медалистите във всяка една от групите са или участници в тренировъчните състезания на Академията по алгоритми, или възпитаници на Детските школи по компютърно програмиране в страната. 88% от най-малките (4-5 клас) състезатели са се обучавали в Telerik Kids Academy през последната една година.
Същевременно дванадесетокласниците: Ясен Трифонов от Пловдив, Румен Христов от Шумен и Йордан Чапъров от Ямбол, които спечелиха съответно първо, второ и трето място в Националната олимпиада при големите, получиха специална стипендия от Телерик за първата си година като студенти, ако изберат да продължат висшето си образование в България. Успоредно с това бъдещите студенти ще се обучават и в Софтуерната академия на Телерик догодина.

Telerik Academy
Академията на Телерик е инициатива на водещата технологична компания Телерик, която цели да разшири и задълбочи предлаганото в българските училища и университети обучение в сферата на информационните технологии.
Академията предоставя качествено професионално обучение по програмиране, съчетано с практически занятия и проекти, които подготвят курсистите за успешен кариерен старт като софтуерни инженери. Портфолиото на образователната инициатива Telerik Academy включва над 20 курса по разработка на уеб, десктоп и мобилни приложения, стотици видео уроци, ИТ семинари и състезания по информатика.

Повече информациям за Академията на Телерик

  • http://academy.telerik.com
  • academy@telerik.com
  • http://facebook.com/TelerikAcademy
  • http://twitter.com/#!/Telerik_Academy

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

Telerik Academy

Telerik Academy

Адрес:
гр. София, бул. "Ал. Малинов" 33